Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare

Sök recensioner

AT-recensioner för Ålands centralsjukhus

Recensionerna är uttryck för personliga åsikter och bör tolkas som sådana.

status: avslutat AT < 2 årbetyg: 7/10datum: 7:e maj 2017
Arbetet
Varierar stort mellan kliniker.
Men över lag, 8-15.45, någon kvart kortare på fredagar. Jag upplevde arbetsbördan som rimlig, visst blev det en del övertid. Men inte en enda minut obetalt och det är helt självklart.
Jourer är i 3 jourlinjer, Akuten som är odelad där du oftast är ensam med bra stöd från bakjour i hemmet. Enormt lärorikt! Jag kan inte nog säga hur skrämmande det här var och hur enormt glad jag är över att jag gjorde det. Ingen annan stans skulle jag lärt mig så mycket.
Psyk Självständig jour, ensam med bakjour i hemmet. Beredskapsjour med oftast ok stöd.
VC Mycket tunga ensamjourer med både aktiv och beredskapsjour. Tveksamt stöd.
Socialt
AT-läkarna och underläkarna är sammansvetsade och hittar ofta på saker ihop. Man har alltid fint stöd av sina kollegor! Åland handlar mycket om friluftsliv i övrigt, rikligt med skärgård att njuta av.
Undervisning
Onsdagseftermiddagar med föreläsningar av sjukhusläkare. Deltagande i seminariedagar via UAS med deras AT-läkare. Torsdagsföreläsningar med externa föreläsare.
Generöst med externa utbildningar, många läser såväl ATLS som ytterligare en längre extern utbildning.
Lön
Riktigt bra med tanke på arbetstiderna som från början är 5h kortare/vecka än Sverige. Sen är all övertid betald vilket gör att man slipper stressa ihjäl sig. Därtill är lönen konkurrenskraftig redan från början.
Sammanfattning
Jourtungt, tufft och lärorikt. Vissa placeringar är riktigt dåliga, precis som på alla ställen. Det är ingenting för den som är räddhågsen och inte vill ta tuffa beslut. Som helhet ger sjukhuset oerhört mycket tillbaka till den som kommer och är villig att lära.
För att skriva kommentarer måste du bli medlem

copyright © 2017 underlakare.se