Uppdaterade AT-uppgifter
Uppdaterade AT-uppgifter
Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare

Att vara Iva-syrra är intressant. Jag har haft kul under tiden jag arbetat men det har saknats något. Vad vet jag; utmaningar, lönehöjningar, karriärvägar. Nu har jag tagit steget och lämnat det trygga livet för att plugga ett bra tag.

Alla bloggar
från Iva-syrra till Läkare
<oktober>
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Bloggar

från Iva-syrra till Läkare

AT-ansökan
18:e oktober
Views: 6351
Att söka de eftertraktade AT-platserna är en djäbla ansträngning.

Det personliga brevet och CVt filas på in i absurdum. Och ja, jag har ett mycket välfyllt CV.
I våras mitt i T11 sökte jag 5 sjukhus utan att ens få en intervju, till slut ringde jag upp sjukhuset med minst prestige och bad om en intervju och lyckades tjata mig till den. Sen blev jag först andra reserv och sedan första reserv där. Men där tog turen slut.

Efter examen: Sommarvik på medicinkliniken på stora sjukhuset, och sedan höstvik på ett mindre lagom stort.
En månad in på höstviket är det dags att söka AT igen. Nu bad jag en mycket god vän att läsa igenom mina ansökningar - första kommentaren på mina brev var: det låter som att du är trött på att söka AT!!!
Och sedan konstruktiv kritik i massor.
Breven skickas nu till 2 mindre och såklart till det stora sjukhuset.
Fast där höll det på att gå snett. av ngn orsak valde min man att posta breven med B-post. Det löste sig ändå efter lite krumbukter med nya brev underskrifter och personligt besök på AT-kansliet.

Sedan vänta, vänta. men plötsligt hade jag två intervjuer, på de små sjukhusen. Det lågpriade först(där jag varit på intervju innan) och sedan på mitt nuvarande hemsjukhus. Första intervjun gick sådär. Andra gick superbra. Jag klickade med Distriktsläkaren och han lät mer och mer nöjd under samtalet.
Medan jag väntade på besked om jag fått plats eller ej. Ringer det stora sjukhuset. Jag får intervju där med.

Samma em ringer först hemsjukhuset. Jag erbjuds AT-block med tidig start. Och sedan lågpriade sjukhuset. Jag erbjuds tidig start där med, där tackar jag nej direkt.

Jag är överlycklig över att ha fått AT på det trevliga sjukhuset jag nu jobbar på och förväntar mig inte att få på det stora sjukhuset. Men tänker att jag iaf skall gå på intervjun och se vad de erbjuder. Intervjun var mycket ingående, men i lättsam ton. Jag uppfattade det som att de grävde lite djupare än i de andra två intervjuerna. En stor del av tiden går till att berätta om allt jag kan få om jag erbjuds AT-block där. Kurser, AT-resa etc, etc.
De säger att de skall ge besked inom 4 dagar.
Då frågar jag om lön, hur den ligger och vem jag skall förhandla med. Jag påtalar att jag är Iva-syrra och att det borde ge mer i lönekuvertet. AT-chefen drar nästan på smilbanden.
4 dagar är sista dagen jag har för att ge besked på hemsjukhuset. Det käns taskigt att tacka nej i sista minuten särskilt som jag fått både en fin referens och en bra intervju och ett tidigt erbjudande. Dåliga samvetet spökade.

Redan på em dagen efter ringer de och erbjuder mig precis det jag önskat och lite till. Tidig start, jag får gå på infektion en månad av medicinblocket. Jag får dessutom gå extra veckor där jag tycker det verkar kul. om jag fixar kontakten själv. Jag får den placering jag vill ha på psyk och båda de kurser jag vill gå. Erbjudandet var helt enkelt för bra för att tacka nej till.

Mitt tips till kandisarna som inte vill vicka för länge. Fyll CVt under tiden ni pluggar (forska/undervisa/kårengagemang/IFMSA etc), skaffa referenser som leder till underläkarvik. Be en god vän som vågar vara kritisk läsa igenom era brev/CV.
Eller om det inte är din stil så slappna av, och vicka i lugn och ro. Förr eller senare har man tillräckligt med månader för att få AT.

Eller så kanske AT försvinner och byts till ett extra år på utbildningen.
2012-10-19 14:49
hur många månader efter examen har du fått AT då?

Grattis =)
2012-10-19 17:00
och vilka 2 kurser är det? =)
2012-10-20 00:34
Hej Coolio , jag tog examen sista maj och börjar i månadsskiftet jan/feb 2013. Kurserna är i pedagogik.
Tack :)
2012-10-21 22:30
Här sitter jag med tre månader kvar på utbildningen och har precis blivit erbjuden och tackat ja till AT. Känns som att jag ska vara ganska nöjd...
Lycka till med AT!
2012-10-24 20:59
Grattis stojan!!
Ja några i min kurs fick också AT innan examen, bla några som sökt forskarAT, och några få som sökt på mindre sjukhus.
Av någon anledning visade sig att ha köpt ett hus på orten vara det starkaste kortet i CVt....
Jag är inte lika flyttbar då jag har familj.

Skönt att få starta AT direkt och komma vidare i sin karriär.
2013-08-19 09:49
Här sitter jag med tre månader kvar på utbildningen och har precis blivit erbjuden och tackat ja till AT. Känns som att jag ska vara ganska nöjd...
Lycka till med AT!
För att skriva kommentarer måste du bli medlem

copyright © 2017 underlakare.se