Uppdaterade AT-uppgifter
Uppdaterade AT-uppgifter
Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare

Läs om mitt liv på en liten pinne, följ med på en resa genom 30 årskrisen, studentlivet, familjedrömmen och bemästrandet av osäkerhetsintoleransen.

Alla bloggar
Livet på en pinne

Senaste inläggen

<oktober>
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Bloggar

Livet på en pinne

30 är nya 20, eller hur?
4:e november
Views: 5009
Det är lite svårt att veta var man börjar med att beskriva vem man är och på vilken liten pinne mitt liv pågår på. Ni kanske dessutom undrar vad det är för en underlig rubrik, men då ska man veta att jag älskar ordspråk och svänger mig mer än gärna med gamla godingar som "så man bäddar får man ligga" och "är det inte det ena så är det det andra sa kärringen som blödde näsblod". Livet på en pinne brukar jag använda de gånger då livet känns riktigt bra, då man känner sig helt avslappnad och bara existerar. Gjorde en snabb google analys av uttrycket och fann följande: Ernst Rolf en gammal revykung verksam under 20-talet hade en hit med: jag är ute när gumman är inne...det är livet på en pinne. Den handlar om en typ av en hygrometer alltså luftfuktighetsmätare som består av en gubbe och en gumma på en pinne, Gubben är ute när det är högtryck och gumman när det är lågtryck och så träffas de en kortminut när väderomslaget sker. Och är det inte så med livet ändå, att de lyckliga stunderna när livet är som på en pinne är korta med ack så goda! Kanske är det just dessa stunder som är meningen med livet. Här kommer länken till att lyssna på låten, en riktig hit. http://http://www.youtube.com/watch?v=rKuL1p6Qc4E
Ok, kanske är det någon som undrar vem jag är ? Jag är en läkarstudent i mina bästa dagar, eller...... har på senaste tiden, eller typ de senaste åren, sedan 25 (är nu 29) haft en ständig åldersnoja. När jag började läkarprogrammet var jag 26, tyckte väl då att jag var rätt ung, kanske inget lammkött men ändå, till fin fasa upptäckte jag att alla var 19år, alltså de skulle vara färdiga läkare och ändå vara yngre än vad jag var när jag började läkarprogrammet, PANIK. Nu drog åldernojan igång på riktigt, jag började räkna, planera hur gammal är jag vid AT, ST, hur ska jag hinna med att klämma ut några ungar under tiden...den ekvationen var inte lätt. Och så igår var jag på en jätte trevlig karriärskväll och föreläsaren sägar, "härligt att se så många unga männinskor, ni är väl alla 87;or" och ni pluggar väl extra på handels vid sidan av osv... hmm jag kände mig som ett russin bland vindruvorna, riktigt mossig.... men sen kom jag ihåg att jag läste någonstans att 30 är det nya 20!!! YES, jag har ännu tid på mig, gällar bara att ordetligt täcka över de begynnande kråkfötterna runt ögonen på morgonen så kanske ingen märket nått. Och idag har jag ju dessutom startat en blogg- ok jag är helt klart fortfarande en ungdom. Och det är snarare min tonårskris jag drabbats av! Och i relation till min 5 år äldre sambo är jag ju forfarande ett lammkött.

Summmerar vi nu mitt liv blev jag : Ett 30 årigt lammkött, med tonårskris. Inga konstigheter där inte.

Jag avlsutar med klycshan : Ålder är bara en siffra och Man är inte äldre än man känner sig.

Tack och Hej
För att skriva kommentarer måste du bli medlem

copyright © 2017 underlakare.se