Uppdaterade AT-uppgifter
Uppdaterade AT-uppgifter
Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare

Hur man INTE fördelar sin tid om man är läkarstudent ;)

Alla bloggar
Studier-arbete-hästar
<oktober>
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Bloggar

Studier-arbete-hästar

Tenta på en söndag?
5:e oktober
Views: 4001
Jag trodde det var en felskrivning i schemat när jag först läste det. Men på uppropet så förklarades att det var så otroligt många studenter som skulle tentera nu i början av terminen, att det tyvärr blev en del som fick göra det på söndagarna också.

Att just vi åkte på en söndag skyller jag i mitt stilla sinne på våra lärare, som jag har uppfattat det är det kursadministrationens jobb att boka plats i tentamenssalen och är man sent ute får man ju ta det som finns kvar. Men det kan ju ha skett med lottning också.

Göteborgs Universitet har i sin visdom bestämt att i framtiden ska man bygga en tentamslokal till. Det finns alltså bara sal där alla GUs studenter kan få skriva en tentamen. Hur många platser finns det i den då, ca 300 skulle jag gissa när jag tittat på hur många som skrivit och hur fullt det har varit. Så jag förstår att platserna tar slut för vid Göteborgs Universitet studerar ca 50 000 personer. Alla har väl inte tenta samtidigt, men nu var vi väldigt många.

Varför gnälla på tenta på en söndag, sånt får man väl ta. Främst 2 orsaker, möjligheterna att ta sig till tentasalen i tid och det faktum att nästa kurs börjar på måndagen.

Jag kan tycka att det är skönt att få nån dag ledigt efter en tenta innan nästa kurs börjar, man är ju rätt slut i huvudet efteråt. Men det är väl ett lyxproblem.

Ett större problem är kollektivtrafiken på söndagar, jag bor "en bit" utanför stan och det tar mig ca 2 timmar hemifrån till skolan. Så om jag ska vara i tentasalen till 9 behöver jag åka med nåt som går runt 7. I min papperstidtabell skrattade man åt mig och sa att tidigaste tåg/buss går strax efter 8. På internet var man dock mer upplyftande och visade att det gick ett tåg vid 6.25. Jag dubbelkollade att dem skrev tåg eftersom tågen brukar gå 24 eller 22.

Tar mig till tågstationen, det är alldels mörkt och inte en själ syns till. Så jag blir väldigt glad när det kommer en bil till och parkerar jämte mig. Kliver ut samtidigt och säger "Hej, ska du också åka tåg?"

"Nä, ornitologiska föreningen ska träffas här och studera rovfåglar, är inte du ornitolog? Jag kanske är här på fel dag?" Ett rätt oväntat svar eller hur, i alla fall jag går bort mot tåget, men håller ett öga på busstationen 150 meter bort. Klockan blir 6.25 inget tåg syns till, men nog fan kommer det en buss. Bara att springa, lite tur att det var fler som skulle med den annars hade den kört innan jag kom fram.

Men hur dålig får man vara på att informera om när, var och hur man åker in till stan på en söndag?

Tentan kändes i vanlig ordning bra när jag skrev den, men också i vanlig ordning mindre bra när jag pratat med klassen om vad de svarat. Så det är bara att vänta och se antar jag. Igår började nästa kurs, 40,5 poäng fysiologi, farmakologi och biokemi, härligt härligt!
För att skriva kommentarer måste du bli medlem

copyright © 2017 underlakare.se