Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare

Sök recensioner

Vik.ul-recensioner för Skånes Universitetssjukhus Lund sjukhus inom Ortopedi

Recensionerna är uttryck för personliga åsikter och bör tolkas som sådana.

status: avslutat < 1 årbetyg: 6/10datum: 11:e juli 2016
längd: 4-6 månader
Arbetet
Mest dagarbete, 0730-1600. Man går mycket på akuten, som ju är rätt ställe att börja på. Efter ett tag även mottagning, avdelning och op-assistans. Vill man vidare i ST så öppnas chansen upp för att läras upp i operationer också.

Op-veckor skiftar man mellan kväll på akuten och op-assistans - varannan dag.
Helger antingen med jour på akuten eller som helg-rondare på avdelningen.

Nattveckor går man varannan natt på akuten, tre nätter på en vecka.

Nackdel- kan bli en hel del tid som tillbringas på akuten och ibland tunga pass med övertid som förblir obetald.
Socialt
Riktigt bra stämning på jobbet. Visar man framfötterna lite och uppvisar intresse så stiger även omgivningens intresse att lära ut.
Undervisning
En ST-case om veckan och en specialist-case i veckan. Utöver detta finns eftermiddagsmöte en gång i veckan då man ibland har undervisning i antingen ortopedi eller något helt annat, ex etik.
Morgonkonferencerna är bra tillfällen att ställa frågor på, men specialisterna har en tendens att glömma undervisningen, så man måste uppvisa nyfikenhet och fråga ifall det dyker upp undringar. Ibland blir de extra intresserade i att berätta och kommer efteråt med mer info och artiklar etc om det ena och det andra. Mycket trevligt.
Lön
omkring 39 i ingång för leg. ul.
Sammanfattning
Helt ok ställe för att testa på ortopedin. Vill man göra ST kan det vara en idé att ha traumarandningen från ett mindre ställe.

Senare randningar ska visst vara riktigt bra här. Vill man senare fördjupa sig i ex. barnortopedi eller tumör så är detta ett ypperligt ställe har jag förstått.

Själva avdelningen är rätt trevlig. Nackdelen är att Lund, Malmö och Trelleborg slagits ihop till en stor avdelning, vilket innebär en del kaos. Organisationen är ganska kass, men för att få lite orto-erfarenhet är detta helt ok.
För att skriva kommentarer måste du bli medlem

copyright © 2017 underlakare.se