Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare

Sök recensioner

Vik.ul-recensioner för Södersjukhuset sjukhus inom Internmedicin

Recensionerna är uttryck för personliga åsikter och bör tolkas som sådana.

status: avslutat < 1 årbetyg: 7/10datum: 30:e oktober 2016
längd: 4-6 månader
Arbetet
Arbetet är uppdelat ungefärligen med 2 veckor på avdelning och en vecka akuten. Jag tror det är meningen att avdelningsveckorna ska vara samma avdelning, men det blir lite som det blir. Introduktionen är en vecka blandat akut och avdelning, men pga personalbrist blir det inte alltid av.

På avdelning är det sedvanliga underläkaruppgifter, 8-16:30 med hyfsade flexmöjligheter. Det krävs dock att man stämmer av att någon annan stannar för att gå tidigt och det varierar bland överläkarna hur de ser på detta. Oftast är det 7 patienter, ibland något fler om nån är borta. Det finns också enstaka helgpass på AVA där en överläkare och en underläkare rondar 28 pers, rätt slitigt. Kardiologi är ett separat verksamhetsområde, så det blir väldigt lite hjärta.

På akuten jobbas det skift dygnet runt. En flödesläkare följer med in på undersökningsrummet tillräckligt länge för att de ska se vad som behöver göras, sen får du ta anamnes, status och beställa prover/rtg/etc. På nätterna är det mellanjour istället, ofta ST-läkare och oftast lätta att ha att göra med. Tyvärr ofta väldigt ont om vårdplatser, blir lätt vårdavdelning på akuten. Patienterna på akuten är främst stroke, intoxer och infektioner.
Socialt
Inget att prata om, i Stockholm har folk sina egna liv. Vissa överläkare/specialister inte så varma, men de flesta är trevliga att jobba med.
Undervisning
Du är välkommen på både AT- och ST-undervisning, men det kräver att du själv kommer ihåg och går. Ingen påminner dig, och du får ingen löpande info om det. I princip inget bedside, då det finns produktionskrav.
Lön
29100, enligt avtal. I praktiken ofta en bunt tusenlappar mer pga jourer.
Sammanfattning
Helt ok vik innan AT för den som vill stanna i Stockholm. Mycket patientexponering. Räkna med att vara en ganska anonym kugge i maskinen.
För att skriva kommentarer måste du bli medlem

copyright © 2017 underlakare.se