Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare

Efter att avslutat internmedicin residency i New York, några år som hospitalist i Mellanvästern är det dags att beskriva tillvaron som fellow i Södra USA

Alla bloggar
Blogg - Fellow i Södern
<augusti>
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Bloggar

Blogg - Fellow i Södern

Intervjusäsong
2:a augusti
Views: 873
Efter en del påtryckningar för rekommendationsbrev och filande på CV etc så skickade jag in ansökan till pulmonologi och intensivvård för ett par veckor sedan. Skippade kardiologi, mest för att det kändes genant att trakassera kardiologerna angående rekommendationsbrev och för att chanserna säkert varit små 3 år efter avslutad residency.

Hursomhelst så sökte jag 35 program runt om i USA och idag fick jag min andra intervjuinbjudan. Tyvärr är programmen rätt så små med 2 personer som antas varje år och de flesta verkar komma från det egna sjukhuset.

Det är fortfarande tidigt på säsongen så förmodligen får jag några fler intervjuer framöver men dessa dagar sitter jag lite på nålar och kollar mejlen typ 10 ggr per dag efter inbjudningar. Kostymen är kemtvättad och i veckan ska jag gå till frisören och be dem anlägga en riktig professionell Joe Biden-frisyr. Allt för att maximera mina chanser.

Det är lite kluvna känslor jag bär på inför vidarespecialisering. Det skulle återigen vara 80-timmarsveckor och lönen skulle bli ungefär 25% av vad jag tjänar idag på att jobba 15 dagar per månad. Det är nästan så att man hoppas på att man inte matchar men om jag gör det så är det lika bra att köra och inte titta tillbaka.

För övrigt så börjar fönstret stängas för utlänningar att jobba som läkare i USA. Det har öppnats mängder av nya medical schools de senaste åren och 2015 beräknas det utexamineras ungefär lika många om inte fler läkarstudenter här än vad det finns platser på residency-programmen. Själv är jag tacksam att jag är inne i systemet men det känns lite surt för alla utlänningar som tragglar sig igenom proven osv. Men om man vill ha äventyr finns väl alltid Kanada, Australien och Singapore.

Hursomhelst, den 4 december får jag veta hur det blir. Om jag inte matchar så blir det att söka jobb som internmedicinare i nån trevlig stad istället. Gärna något varmt ställe där man kan ha en pool på baksidan och barbeques typ som i Breaking Bad.

För att skriva kommentarer måste du bli medlem

copyright © 2017 underlakare.se