Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare

Efter att avslutat internmedicin residency i New York, några år som hospitalist i Mellanvästern är det dags att beskriva tillvaron som fellow i Södra USA

Alla bloggar
Blogg - Fellow i Södern
<november>
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Bloggar

Blogg - Fellow i Södern

Sista intervjun avklarad
5:e november
Views: 865
Det har varit en hektisk höst. På knappt två månader har jag varit på intervju för subspecialisering på 10 olika sjukhus i 9 olika städer och 4 olika delstater. Det har även varit rätt så kostsamt då jag har en tendens att boka allt i sista stund (i allmänhet dagen innan jag flugit och hotell ibland efter att jag anlänt till staden). Men i slutändan hoppas jag att det varit värt det. Känner mig ganska utpumpad men nu är det skönt att vara tillbaka i vardagen igen.

Idag har jag rankat de olika programmen online och det var ingen enkel process. För att underlätta besluten gjorde jag ett stort matrix där jag poängsatte varje program baserat på stad, allmän vibe, klimat, livsstil (svårt att få en objektiv uppfattning men en del ställen kunde man ana att det var 90-timmarsveckor), prestige och några mindre viktiga faktorer. Ett av programmen hade en ruskigt trevlig programdirektör som bjöd på hotell och middag osv och de andra läkarna var riktigt chill också och spontant hade jag velat ranka det som nummer ett men efter att passerat mitt Matrix system blev det tyvärr nummer tre.

Av tio program rankade jag bara nio eftersom ett av programmen kändes ganska malignt och var i ett dåligt område (värre än där jag gjorde residency i the Bronx). Det kändes efter intervjun som att jag hellre fortsätter med internmedicin än spenderar tre år på det stället. Jag funderar även på att stryka ett program som är fullständigt nytt nere i Södern. Programdirektören sade skämtsamt att när det gäller jourschemat så blir det ganska enkelt att schemalägga. Eftersom det blir två fellows nu första året så blir det jour varannan dag . Han skojade nog säkert men med 130 intensivvårdsplatser lär det bli ganska slitigt ändå och själv har jag vant mig vid en viss livskvalitet.

Nu är det bara att vänta på match day den 3:e december då man får veta om man matchade och i så fall vart. Jag blir väldigt nöjd om jag matchar på något av mina topp 3 och nervös men stolt om jag matchar på det fjärde (ett av USA:s 20 bästa universitet). Nummer 5 är också ok, hög prestige men i en väldigt liten collegestad i mitten av ingenstans (iofs inom 3 timmar från New York). Längre ner på listan blir det till att bita ihop under tre år i princip.

Vi får se hur det går den 3:e. En del av mig hoppas nästan på att inte matcha så att jag kan fortsätta med internmedicin och flytta till någon bättre stad, typ Miami. 3 år av 80-timmarsveckor igen med låg lön kommer bli tufft men i det långa loppet blir det nog värt det.
2014-11-14 14:32
Hur gick det? Matchade du?
2014-11-16 23:45
Får besked den 3 december så jag går på nålar och väntar.
För att skriva kommentarer måste du bli medlem

copyright © 2017 underlakare.se