Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare

Efter att avslutat internmedicin residency i New York, några år som hospitalist i Mellanvästern är det dags att beskriva tillvaron som fellow i Södra USA

Alla bloggar
Blogg - Fellow i Södern
<maj>
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Bloggar

Blogg - Fellow i Södern

Flyttförberedelser
9:e maj
Views: 1434
Tiden förflyter snabbare än jag trott. Att flytta ner till Södern har känts lite surrealistiskt och som något som egentligen inte skulle hända. Sakta men säkert börjar det dock smälta in att om en månad och 4 dagar är det dags att flytta.

Det är mycket att stå i. Vad jag minns var det rätt okomplicerat att flytta från New York till Mellanvästern men då hade jag iofs inte så mycket pinaler och sjukhuset arrangerade med flyttfirma osv. Nu 4 år senare är det mer komplicerat, mycket licenser, abonnemang och pensonsplaner osv som måste tas om hand, flyttfirma som måste anlitas (den branschen är lite av en djungel). Samtidigt har man en finansiell rådgivare som skrämmer en och målar en svart bild av hur min ekonomi kommer vara där nere på fellowshiplön (han har iofs incitament att få mig att stanna kvar här i stan). Förhoppningsvis överlever man även om det kan bli nudeldiet framöver.

Hursomhelst så är det spännande och det pirrar en del i magen redan. För ett par veckor sedan var jag nere i min framtida stad och kollade in lägenheter. Det var lite av en boastadsdjungel. Stan har några miljoner invånare och växer så att det knakar. Samtidigt råder det marknadsekonomi även på bostadmarknaden så det är inte svårt att hitta en bostad, det svåra är snarare att bestämma sig för vart man vill flytta in.

Jag har tänkt hyra en lägenhet nära sjukhuset men det fanns fortfarande säkert 15 intressanta komplex att välja mellan och de var lite som hotellresorter med pool, gym, säkerhetsvakt, filmkvällar med bioduk vid poolen osv. Det var svårt att välja men till slut slog jag till på ett lägenhetskomplex 5 minuters bilväg eller tio minuters promenad från sjukhuset.

Stället kändes nästan overkligt fräscht med en stor pool och palmer osv på området. Tydligen ska man kunna bada mellan början på mars och slutet av oktober åtminstone. Tyvärr är man väl tillbaka till 80-timmarsveckor igen så frågan är om jag får tid att njuta av poolen men en gång i veckan borde det ju åtminstone bli av. Den som lever får se.
2015-06-30 20:36
Tack för en intressant blogg!
Hoppas du fortsätter dela med dig av din resa.
För att skriva kommentarer måste du bli medlem

copyright © 2017 underlakare.se