Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare

Efter att avslutat internmedicin residency i New York, några år som hospitalist i Mellanvästern är det dags att beskriva tillvaron som fellow i Södra USA

Alla bloggar
Blogg - Fellow i Södern
<augusti>
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Bloggar

Blogg - Fellow i Södern

Första månaden avklarad
7:e augusti
Views: 2117
Så är juli över och jag överlevde min första rotation - lungkonsult på ett safety net sjukhus, dvs ett sjukhus som tar hand om folk som saknar försäkring eller vistas illegalt i landet.

Rotationen var tuff och det blev nog minst 80 timmar per vecka är jag rädd. De senaste åren som hospitalist har varit bekväma med varannan vecka ledig i princip så det här blev ett brutalt uppvaknande. Jag har ändå varit ledig fyra dagar totalt under månaden så lite tid har jag haft att hänga i poolen och upptäcka stan men eftersom det är 37 grader varmt utomhus rätt konstant så har det inte blivit några långpromenader direkt.

Jag trodde innan att jag hade koll på det mesta inom medicin men denna rotation har gjort mig ödmjuk. Väldigt mycket nytt att lära sig och de har höga förväntningar på mina kunskaper redan så det har blivit mycket pluggande vid sidan av. Fördelen med ett sådant här sjukhus är att man får se extrema/ovanliga fall. Men det ställer också krav på att man är påläst. Har även gjort en del procedures vilket ger lite variation. För att summera har det blivit runt 25 bronkoskopier, 3 chest tubes, ett tiotal thoracenteser, ett Pleur-X drän, ett gäng transbronkiella lungbiopsier under fluoroskopi, en transkutan lungbiopsi och en högersidig hjärtkaterisering. Mesta tiden har dock gått till konsultationer, föreläsningar osv så det har blivit långa dagar.

Nu är det semester i en vecka och sedan börjar jag en lugnare rotation med lungfunktionstest/CPET/forskning som varar en månad och efter det blir det en månad som procedure fellow dvs att man avlastar andra genom att lägga cvk, thoraxdrän, artärkatetrar, LP osv hela dagarna (typ kontorstid). Bägge dessa placeringar sägs vara avslappnade så det ser jag fram emot. Men jag ska inte sticka under stol med att jag hunnit fundera många gånger på om jag gjorde rätt beslut att söka fellowship. Mitt förra jobb var riktigt komfortabelt och lönen var runt 4 gånger högre netto.. Men har man gett sig in i leken så får man leken tåla antar jag. Kommer nog lära mig en hel del de kommande tre åren och sen får det bli några år i Alaska eller nåt för att få return on investment för dessa hundår.
2016-02-16 09:26
Intressant läsning!
Antar att du efter fellowship är över får ännu bättre lön och arbetsvillkor än du hade tidigare på residency?
För att skriva kommentarer måste du bli medlem

copyright © 2017 underlakare.se