Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare
ny tråd skriv inlägg
2017-10-29 09:27
JudithstarLäkarstudentmedlem: 09-01-02inlägg: 41trådar: 4
Hej! Är inne på mitt andra pre-st vik på kirurgen (med handledning) och har nu inte fått förlängt p g av att jag inte är så duktig i såret. Hur man nu ska kunna bli det utan att få träna begriper jag inte.
Har mest varit på akuten (vilket jag nu börjar bli hyfsat duktig på) och haft en del avdelningsveckor där operationsdagar varit insprängda (vilket betyder att man först måste göra allt avdelningsarbete och sen får springa ner på op). Jag undrar hur det upplägget ska få någon att bli duktig kirurg?

Någon som har några tips? Behöver jag åka utomlands, och isf vart för att bli duktig?
2017-11-02 13:37
ST-läkaremedlem: 07-06-15inlägg: 10trådar: 0
Hej! Vad frustrerande att inte få förlängt när du vill bli kirurg. Man behöver absolut inte söka sig utomlands för att lära sig operera, det räcker med en fungerande klinik i Sverige (och jag är övertygad om att mindre orter oftast är bättre än större eftersom de har mer av den "vanliga" kirurgin).

Utan att veta mer än vad du har skrivit i inlägget tror jag att antingen 1) din arbetsplats är dysfunktionell och dåligt upplagd för att utbilda underläkare (de förväntar sig att du ska vara duktig i såret med ger dig inga förutsättningar) eller 2) att din chef är konflikträdd och använder färdigheter i såret som ett svepskäl när det istället handlar om ekonomi eller kanske andra egenskaper hos dig som de inte gillar.

Om jag var du så skulle jag prata med någon "äldre" kollega som jag har förtroende för och höra med dem om vad jag kan förbättra och om de vet någon kirurgklinik som de tror har bra undervisningsmiljö.

Ska själv inte bli kirurg men har kompisar som ska ;) Lycka till!
ny tråd skriv inlägg

copyright © 2017 underlakare.se