Denna tjänst är avsedd för läkarstudenter och läkare
ny tråd skriv inlägg
2017-11-12 13:17
Läkarstudentmedlem: 15-05-19inlägg: 3trådar: 2
Hej! Snart dags att byta vik UL mot AT. Hörde från en blivande kollega att det finns fördelar med att ha anställningsavtal som löper direkt in i varandra utan lucka. Jag tänkte vara ledig några veckor från att min nuvarande anställning går ut tills min AT börjar.

Min fråge är om det ligger något i vad hen sagt? Finns det försäkringsmässiga/förmåner/annat som gör det viktigt att just låta anställningarna följa direkt efter varandra?

Det klart att ens SGI minskar om man väljer att vara obetalt ledig som jag tänkt men kan inte se något direkt annat?

Tack på förhand!
2017-11-16 08:54
Leg. läkaremedlem: 16-09-21inlägg: 6trådar: 0
Hej!

Det spelar ingen roll om det handlar om några veckor. Om du har arbetat stadigvarande (minst 6 månader i följd) och avslutar din anställning så har du ett automatiskt skydd för din SGI i 3 månader. Är det längre än 3 månader mellan anställningarna måste du anmäla dig på Arbetsförmedlingen inom dessa 3 månader för att behålla SGI.

Jag hade 2 veckors planerat glapp mellan AT och mitt nuvarande arbete. Jag anmälde mig på Arbetsförmedlingen första veckan som arbetslös trots att jag hade ett nytt jobb som jag skulle börja en dryg vecka därpå. Testade också att söka a-kassa för de två veckorna men med karensdagar etc fick jag bara ersättning för enstaka dag och det var knappt värt besväret.
2017-11-16 20:25
wub
ST-läkaremedlem: 13-10-22inlägg: 23trådar: 0
När jag gick från at till underläkare var det i region Halland möjligt att ta med semesterdagar istället för att få dem utbetalda kontant om glappet mellan anställningarna bar kortare än en vecka eller något sånt. Ganska bra ekonomisk affär med tanke på att min månadslön gick upp ca 10k 😀
ny tråd skriv inlägg

copyright © 2017 underlakare.se